Mulatós zenészek akadálymentesítettek egy falut

Beküldve ide: Egyéb | 0

A Somogy megyei Vésén társadalmi munkában és felajánlásokból aszfaltoztak le mulatós zenészek és helyi lakók egy 150 méter hosszú utat, valamint akadálymentesítették az egyik boltot is.

A pénteken és szombaton zajló akciót “Csokis Tibi” szervezte, de ott volt többek között Zámbó Árpád is. Az elvégzett munka értéke több millió forint. Vésén három mozgáskorlátozott ember lakik, egyikük háza egy dombra épült, ahonnan eddig egy murvás, rossz minőségű út vezetett a faluba. A férfi a Független Hírügynökség tudósítójának elmondta: előfordult, hogy felborult mozgássérült járművével, és az árokban kötött ki az út miatt. A férfi kerekes székével a falu egyetlen intézményébe sem tudott bejutni, csak a kocsma volt akadálymentesítve, de oda meg nem jár. A mostani összefogás eredményeképpen már biztonságos, aszfaltozott úton indulhat el otthonról, ráadásul a jótékonykodók a falu egyik boltjához is építettek rámpát, így már oda is be tudnak menni a mozgáskorlátozott emberek. “Csokis Tibi” az akció szervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: azt tervezik, hogy mulatós zenészekkel létrehoznak egy alapítványt, aminek segítségével hasonló célokat támogatnak majd.
Hírforrás: MEOSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


hét - 3 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..