MVGYOSZ: az elnök elmegy osztályvezetőnek

Beküldve ide: Látássérültek | 0

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium fogyatékosságügyi Főosztályának élére nevezték ki július 15-i dátummal Dr. Szőke Lászlót, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) elnökét – hangzott el a szervezet július 16-i küldöttgyűlésén. Dr. Szőke egy hónapon belül újabb küldöttgyűlést hív össze, ahol az összeférhetetlenség felszámolása végett lemond elnöki tisztségéről. A vakok szövetsége élére a küldöttek új elnököt választanak még augusztus 15 előtt – hangzott el.

Mint egy korábbi hírben szerepel, Dr. Szőke minisztériumi kinevezése hetek óta beszédtéma volt, ám a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtóosztálya július 7-i rendkívül szűkszavú e-mailjében csak annyit közölt, hogy Kemény Péter áll a Fogyatékosságügyi Főosztály élén. Dr. Nagy Sándor szerint Dr. Szőke László hamarabb is bejelenthette volna kinevezését, nem érti, miért kellett heteken át lebegtetni. Ha az összeférhetetlenség miatt időben lemond, már túl lehetnének a küldöttek az elnökválasztáson. Dr. Szőke visszautasította, hogy lebegtette volna a kinevezést, ami csak július 15-tel vált hatályossá. Dr. Földi János szerint sem lett volna célszerű Dr. Szőkének hamarabb lemondania, mivel ha esetleg mégsem nevezik ki, mindkét pozíciótól búcsút mondhatott volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


3 + = nyolc

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..