Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
A tudomány mai állása - Kovács Attila műsora

Hallgatók száma: 7

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Nem pénzkérdés a középiskolai képzés folytatása a Mexikói úti mo

- 2013. január 22. 10:37 - 1837 megtekintés

A Főváros reagált a MEOSZ felvetésére a sajtóban azt állítva, hogy súlyos pénzek kellenének a mozgásjavító szakképzésének fenntartásához. Ezzel szemben az igazság az, hogy kétmilliónál nem kell több. Mi van a háttérben? Titkos vagy titkolt tervek vagy szándékok? A részletek:

Évek óta ismert, hogy a középiskolának is helyt adó épület (Lajta-ház) felújítása még nem fejeződött be, a szakközépiskolai oktatás azonban nem 200 millióból, hanem egy tanterem kialakításával, mindössze kétmillió forintból is folytatható lenne, ha a főváros akarná. A fenntartó mindezek ellenére érdemben nem is tárgyalt erről az intézménnyel, az illetékesek ? figyelmen kívül hagyva a gyermekek érdekeit ? eldöntötték, hogy megszüntetik a szakközépiskolát. A MEOSZ és a szülők bíznak abban, hogy Tarlós István főpolgármester felülvizsgálja a döntést, és megadja az esélyt a súlyos mozgáskorlátozott gyermekeknek arra, hogy a legfelkészültebb speciális intézményben alapozhassák meg jövőjüket.

A középiskola működéséhez szükséges infrastruktúra jelentős része most is rendelkezésre áll, hisz három évfolyam már működik, még kettőt kéne csupán beindítani, egyet az idén ősszel, a másikat pedig jövőre. Az iskola vezetése tudomásul vette, hogy a nehéz gazdasági helyzet miatt a Lajta-ház rekonstrukciója csúszik, épp ezért is nem 200 milliót, csupán 2 millió forintot kért az új évfolyam elindításához szükséges tanterem kialakításához.

A Mexikói úti mozgásjavító iskola rekonstrukcióját 2003-ban szavazta meg fővárosi közgyűlés, a képviselők többsége, politikai hovatartozástól függetlenül támogatta a döntést. Az első ütem 2007-2011 között készült el 3,5 milliárd forintból, már 2005-ben tudott volt azonban, hogy a Lajta-ház felújítására csak egy második ütemben kerülhet sor. Ez részlegesen meg is történt három évvel ezelőtt, a munkálatok azonban forráshiány miatt nem fejeződtek be. A felújításokról a fővárosi önkormányzat oktatási és beruházási osztálya mindvégig tudott, az iskola több alkalommal is ütemezési terveket tett le a fennmaradó munkálatokkal és a középiskolai oktatás folytatásával kapcsolatban, nem igaz tehát, hogy az önkormányzat csak nemrég értesült a még szükséges beruházásokról. A Lajta-házban jelenleg 11 osztályteremben folyik oktatás, de ott találhatók többek között az egész iskolát kiszolgáló számítástechnikai és a nyelvi szaktantermek, a logopédiai fejlesztő, a könyvtár, az ügyeleti szoba, az orvosi rendelő, három mozgásterápiás tornaterem, a speciális eszközkölcsönző valamint a nevelőtestületek szobája is. A szakközépiskola megszüntetésével tehát a főváros nem spórol meg működési költséget, ezért is érthetetlen, miért ragaszkodik hozzá.

Az önkormányzat hétfői közleményében kiemelte, hogy az intézmény fejlesztését jelenleg is támogatja egy két épületrészt összekötő fedett folyosó megépítésével. Ez örvendetes, de ennek a gyermekek biztonsága érdekében már évekkel ezelőtt meg kellett volna épülnie, katasztrófavédelmi okokból.

A hétfői közleményben az önkormányzat ismételten a Petrik Lajos és Neumann János szakközépiskolákat javasolta megoldásként, ezek azonban megközelítőleg sem tudnak olyan színvonalú ellátást, fejlesztést nyújtani a súlyos mozgássérült gyermekeknek, mint a mozgásjavító, és nem is alkalmasak arra, hogy nagyobb létszámban fogadjanak ilyen diákokat. Az is csak papíron igaz, hogy ezekben is több szakmacsoportból választhatnak a mozgáskorlátozott diákok, a gyakorlatban csak informatikát tudnak tanulni. A főváros állításával ellentétben a Neumann János szakközépiskola kifejezetten messze van a Mexikói úttól, ráadásul rosszul és csak részlegesen lett akadálymentesítve. Ezzel szemben a mozgásjavító iskolában egy helyen folyik az oktatás, a fejlesztés, a különböző terápiák és ott található a diákotthon is.

A MEOSZ nem tudja, hogy mi a főváros valódi célja a nemzetközileg is elismert mozgásjavító szakközépiskolájának megszüntetésével. Más célokra szeretné használni az ingatlant vagy csak a súlyos mozgáskorlátozott gyerekek továbbtanulását nem tartja elég fontosnak, netán nem is érti, hogy vannak olyan súlyos sérültek, akik fokozott gondoskodásra szorulnak tanulmányaik alatt? Bárhogy is legyen, a Szövetség és a szülők arra kérik a főpolgármestert és az oktatást felügyelő minisztert, hogy fontolják meg és változtassák meg a döntést!

Forrás a Meosz

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- 1 = hét

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 9:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 20:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 21:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 22:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende napja van.
Az év 39. hete és 269. napja.
Holnap Jusztina napja lesz.

1785. II. József rendelete a bírósági szervezet átalakításáról. (A Hétszemélyes Tábla 12, a Királyi Tábla 14 bírából áll; a bírákat a király nevezi ki, a régi ítélőmesteri rendszer megszűnik; szabályozza a munkaidőt és az elvégzendő feladatokat; a rendelet 1786. január 1-ével lép hatályba.)


1792. A Helytartótanács az 1791:26. törvénycikk rendelkezésével ellentétben úgy rendelkezik, hogy vegyesházasság esetén minden gyermek a katolikus hitet követi.


Lévay József: Szüretünk

Gondolatim mostan
Mulatozva járnak,
Csekély gazdasága
Körül édesapámnak:
Csak oda tér lelkem
Mikoron elfárad,
Ha másutt előtte
A búbaj megárad.
Ott nyugtot találhat..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com