Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Baktai Andi és Fiesta - Nem mondtam el

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Rendszeresen nem engedik felszállni a buszra a mozgássérült fiatalt
- 2018. november 12. 19:22 - 358 megtekintés

Mégsem tud semmit tenni az ügyben.

Nap mint nap előfordul egy 19 éves mozgássérült fiúval, hogy háromkerekű akkumulátoros mopedjével nem engedik felszállni a buszra. Ádám emiatt sokszor elkésett már a munkahelyéről, sőt olyan is volt, hogy másfél órát kellett várnia arra, hogy hazamehessen – derült ki a TV2 riportjából. Ádámnak elmondása szerint mindennap reménykednie kell, hogy a buszvezető ne hagyja ott a megállóban. „Hogyha azt mondják, hogy a BKV-nak kötelessége elvinni, akkor ez legyen is így” – mondta a fiatal. Ádám elmondása szerint a buszsofőrök sokszor a súlyra hivatkozva nem engedik felszállni. A szabály szerint az utas és a moped súlya együttesen nem haladhatja meg a 250 kilót, Ádám azonban a mopeddel együtt csak 200 kilót nyom. Az egyik alkalommal Ádám rendőrt akart hívni a sofőrre, mire az azzal kezdett fenyegetőzni, hogy őt is feljelenthetik, ha járatkiesést okoz a BKV-nak. A BKK a TV2 megkeresésére ezt mondta: „A járművezető a jármű telítettsége, a forgalmi helyzet, a rámpa állapota és a moped típusa, tömege alapján maga dönti el, hogy tudja-e fogadni a mopeddel érkező utast, vagy sem. A járművezetőnek azonban nincs lehetősége megmérni a súlyt, így csak az alapján tud dönteni, hogy megítélése szerint biztonságosan megoldható-e az utas szállítása, mert egy esetleges sérülés vagy anyagi kár esetén a büntetőjogi felelősség őt terheli.” Hasonló esetben, ha egy mozgáskorlátozott embert hátrányos megkülönböztetés ér, az illető a bírósághoz, illetve az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulhat.

 

Forrás: Nlcafé /TV2

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


+ egy = 10

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 5. vasárnap, Emese, Sarolta napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Csaba napja lesz.

1044. Aba király ménfői veresége és halála. III. Henrik, miután Aba király a béke némely föltételeit nem teljesítette, harmadszor tört be az országba, s Ménfőnél a pápailag kiátkozott Aba felett árulás segélyével nagynehezen győzelmet nyert. Aba a Tisza vidékére futott a ott azon magyarok által, kiknek rokonait agyonverette, meggyilkoltatott.


1683. Az Udvari Haditanács alelnöke Pozsonyban átveszi a koronaőröktől a Szent Koronát, hogy Thököly és a törökök elől Ausztriába menekítse.


Apáti Miklós / 1944. júl.5. - /

Szakállosodván

"...Átlátván mindenen, én azt akarom:
barát és ellenség már lásson át rajtam.
Boromat kidöntöm, poharam megőrzöm,
hogy eszembe jusson, mit is akartam:

halottnak emléket, a dolgosnak munkát,
hazát a szegénynek, napsütést a rabnak,
jövőt a jelennek, a testnek diadalmát,-
s magamnak maradjak még kicsit fiatalnak."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com