Szeret-lak épült Tolna megyében

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

2018. novemberében készült el Kaposszekcsőn az a lakóotthon, mely várja a halmozottan sérült és mozgássérült  fiatalokat.

A SzeretLak 12 fogyatékossággal élő fiatal számára biztosít önálló életet. A februártól beköltözhető otthonba folyamatosan várják a jelentkező családokat. Első körben 5 fiatal számára nyújt esélyt a lakóotthon – közölte Vucskics Valéria munkatársunkkal Teibert Csaba, a Kerekes Szabadság Alapítvány elnöke.

Minden szülő gondoskodni szeretne gyermekéről. Amíg teheti, fogja a kezét, majd, amikor a gyermekből felnőtt lesz, elengedi, és nézi önálló lépéseit a világban. A fogyatékossággal élő fiatalok szülei is ugyanígy éreznek. Gyermekeik azonban ritkán kapnak esélyt önálló életre, mert Magyarországon kevés az olyan kislétszámú lakóotthon, ahol saját korosztályukban, fiatalok között lelhetnek barátokra és otthonra, ha majd szüleik, hozzátartozóik idősek lesznek. A SzeretLak nevű lakóotthon magánerőből épült fel a Tolna megyei Kaposszekcsőn. Az otthon megálmodója egy apuka, Teibert Csaba, aki elsősorban 23 éves fiát szeretné biztonságban tudni.
Az édesapa ezzel most egy olyan otthont hozott létre – nemcsak fiának -, ahol folyamatos ápoló-gondozói felügyelet mellett, méltó, élhető, igényes körülmények között élhet majd minden lakó.

A lakóotthonról részletes információk a www.kerekesszabadsag.hu oldalon, a működtető szervezet honlapján érhetőek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


négy - 1 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..