Tanévi feladat változás

Beküldve ide: XIII. ker. | 0

Új óvodai férőhelyek – emelkedik a foglalkoztatott pedagógusok száma a XIII. kerületben

A Képviselő-testület elfogadta a 2010/2011. tanévi feladatokból adódó létszámváltozásra tett javaslatot. Megállapította, hogy a Budapest Főváros XIII. kerület Önkormányzata a fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények létszámszükségletét, kiemelten a pedagógusok létszámát, a közoktatási törvényben szabályozott módon, az ellátandó feladat alapján határozta meg.

A kerületi oktatási intézményvezetők a 2010/2011. tanévi felkészülést a közoktatási törvény előírásait betartva megkezdték. A helyi tantervben jóváhagyott óraszámok tartalmazzák a csoportbontáshoz, tehetséggondozáshoz, felzárkóztatáshoz biztosított önkormányzati többletóra keretet, és figyelembe vették a tanulók napi és heti terhelhetőségét. Az iskolák megtartották sokszínűségüket, továbbvitték specialitásukat, az emeltszintű oktatást. A szülők igénye szerint megszervezték a napközi és tanulószobai foglalkozásokat, melyet az önkormányzat kötelező alapfeladatként finanszíroz.

A Képviselő-testület az áprilisi ülésén döntött az Egyesített Óvoda két új tagóvodával való bővüléséről ez év szeptemberétől. A Pitypang Tagóvoda 8 csoportja 200 férőhelyes, az Ákombákom Tagóvoda 75 férőhelyes lesz. A 11 új csoport a nevelési év kezdetétől folyamatosan fogadja a kisgyermekeket.

A bővülés következtében új álláshelyek létesülnek: 25 óvónő és 14 dajka alkalmazására nyílik lehetőség. Egyéb technikai dolgozó (kertész, óvodatitkár) további 2,5 álláshelyet tölt be. Az Egyesített Óvoda alkalmazotti létszáma 2010. szeptember 1-jétől 41,5-del nő. Óvodáinkban és iskoláinkban évről évre emelkedik az integráltan nevelhető, sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók száma. A jogszabály előírása szerint fejlesztésük érdekében gyógypedagógus álláshelyeinek számát növelték.

Adta: Gellért Lajos
sajtóreferens
Tel.: 452-4161
Mobil: 06/20-344-0266
E-mail:
gellertlajos@bp13.hu
fax: 350-6021

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ 3 = tizenegy

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..