Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Fenyő Miklós - Angyali szerelem

Hallgatók száma: 4

Társadalmi vállalkozások számára kiírt pályázatot nyert a Fény Felé Alapítvány

- 2021. február 20. 7:05 - 53 megtekintés

Ennek segítségével az idén 28 éves alapítvány bővíthette a szolgáltatásait.

Társadalmi vállalkozások számára kiírt pályázatot nyert a Fény Felé Alapítvány – videóval

A GINOP-5.1.7.17-2018 pályázaton az Alapítvány 74.506.121 forint támogatást nyert el. Sullerné Márta, a Fény Felé Alapítvány elnöke mutatta be, hogy mire használták fel a támogatást:

– A Fény Felé Alapítvány idén ünnepli 28. születésnapját, a pályázat segítségével szolgáltatásaink bővítésére vállalkoztunk. Az elmúlt években fokozatosan nőtt a fogyatékossággal élő ellátottjaink száma. A legnagyobb igény a bentlakást biztosító és egyben foglalkoztatást nyújtó intézmények iránt mutatkozott.

Kincsesláda Ház

A meglévő, és már 20 éve működő lakóotthonunk 12 ellátottja mellett újabb 12, fogyatékossággal élő fiatal felnőtt számára kívántuk megoldani a lakhatást. Megépítettük Debrecenben a Deák Ferenc utca 6. szám alatt szakosított ellátást nyújtó (földszint + tetőtér, 275,58 négyzetméter hasznos alapterületű) intézményünket. Ezzel párhuzamosan 2020-ban a Függetlenség utcai lakóotthonunkat is átminősítettük támogatott lakhatássá.  Így tehát már 24, értelmileg akadályozott fiatal felnőtt lakhatását tudjuk biztosítani életük végéig. Az épület Debrecen-Józsa kertvárosának szívében található.

De hogyan is épült ez fel?

Az intézmény megépítésének, berendezésének költsége 120 millió forint, amelyhez a GINOP pályázat 37 millió forint támogatást nyújtott, 19 millió forint hitelt vettünk fel az építéshez, s számtalan sikeres pályázattal egészítettük ki az összeget. A Kincsesláda Ház építését szolgáló építési telket 2016-ban a Fény Felé Alapítvány az Auchan az Ifjúságért Alapítvány által elnyert 3,5 millió forintból, és az előző években összegyűjtött ár-bevételekből, támogatásokból vásárolta meg 10 millió forint értékben, így az a tulajdonunkban van. Az épület megépítésében, bútorzat elkészítésében alapítványunk dolgozói is részt vettek a kivitelező mellett, így a kivitelezés költségei csökkenthetők voltak.

A Támogatott lakhatásba bevont fiatalok, illetve hozzátartozóik belépési hozzájárulást fizetnek, mely az építkezés önrészét adja. A fenntartást állami normatív támogatásból és a lakók által fizetett személyi térítési díjból fedezzük. A lakók ellátását 5 fő szakszemélyzet biztosítja. 20. éve működő lakóotthonunk tapasztalatait felhasználva egy olyan társadalmi igény kielégítésére vállalkozunk, ahol lakóink a lakhatáson kívül foglalkoztatásra és fejlesztésre is lehetőséget kapnak. Dolgozhatnak a Kincsesláda műhelyek egyikében, így fizetésükkel saját ellátásukhoz járulnak hozzá – mutatott rá az alapítvány elnöke.

A program foglalkoztatási részét a 2018 márciusában -megtakarításainkból és hitelből- megvásárolt épületben, a Rózsástelep utcai Kincsesláda Műhelyben valósítjuk meg. Társadalmi vállalkozásunk termelési részét alakítottuk ki itt, és folyamatosan fejlesztjük tovább. Ide költözött a Fény Felé Nappali Ellátás Harmat utcai épületéből a kézműves műhely. Így a napközink férőhelyét 32-ről 56 főre tudtuk bővíteni.

A pályázat segítségével 11 új dolgozót sikerült felvennünk 18 hónapra, a következő munkakörökre: varrónő, egyszerű ipari foglalkozású dolgozók, szociális segítők, gyógytornász, bolti eladók. Az állások egy része teljes-, más része részmunkaidős.

A két év alatt 22 főt vontunk be a munka világába a pályázat segítségével. Azáltal, hogy a termelőtevékenységet elkülönítettük a szociális tevékenységtől, új piaci lehetőségeket tudunk felkutatni, igényesebb, több bérmunkát lettünk képesek felvállalni, megnőtt ár-bevételünk.

A Kincsesláda Műhely Rózsástelep utcai épületét teljes mértékben felújítottuk, akadálymentesítettük, amelynek költségeit Alapítványunk önerőből végezte el. A szakipari munkákat Alapítványunk dolgozói, önkéntesei végezték. Programunk legnagyobb erőssége az, hogy intézményrendszerünk Esélycentrum nevű hálózatban működik, mind a szolgáltatásainkat igénybe vevő fogyatékossággal élők, mind a hálózatban dolgozó szakemberek az egymástól 100-200 méterre lévő intézményeinkben kapják meg a szükséges ellátást és a munkához szükséges szakmai segítséget.

A GINOP pályázatban vállaltuk a termelő tevékenységünk, szolgáltatásaink fejlesztését, piacra jutás fejlesztését, árbevételünk növelését – hangsúlyozta Sullerné Márta.

Pályázati helyszín: Kincsesláda Műhely 4225 Debrecen Rózsástelep utca 24. és Deák Ferenc utca 6.

Vállaltuk:

 • 5 hátrányos helyzetű dolgozó alkalmazását napi 8 órában
 • 6 főmegváltozott munkaképességű dolgozó alkalmazását 6 órában, 3 főt 4 órában
 • 4 fő szakemberünk képzését
 • szemléletformáló rendezvények szervezését
 • egy új honlap, webáruház elkészítését
 • a Kincsesláda Ház (támogatott lakhatás 12 akadállyal élő számára) megépítését.

A program eredményeképp új szociális intézmény létesült Kincsesláda Ház néven, bővítve szociális szolgáltatásunkat. A Támogatott lakhatás része az Esélycentrum hálózatnak, szakdolgozói és a lakók is munkahelyhez jutottak általa.

Új lakóink hálózatunkon belül élnek Támogatott lakhatásban, foglalkoztatásban vesznek részt (vagy a fejlesztő, vagy az akkreditált foglalkoztatónkban), közösségi programokban, egyéni fejlesztésekben vesznek részt (Nappali Ellátó intézményünkben).

Azáltal, hogy a Harmat utcai napközi épületéből a Kincsesláda Műhely átköltözött a Rózsástelep utcára, elkülönült a szociális ellátásunk a munkavégzés helyszínétől. Megnőtt a termelésünk, amely ár-bevétel növekedést eredményezett, ezáltal az teljes Esélycentrum hálózat működtetése stabilabbá, kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá vált.

A Fény Felé Alapítványnak a mai napon 61 fő dolgozója van és 19 fő vesz részt a fejlesztő foglalkoztatásban.

A Fény Felé Támogatott lakhatásba várunk értelmi fogyatékossággal élő lakókat, Nappali ellátásunkba is felveszünk még 4-5 jelentkezőt, akik családban élnek és a napközbeni fejlesztést, közösségi programjainkat kívánják igénybe venni – zárta az alapítvány elnöke a közleményt.

Fotók: Matey István/Dehir

(Forrás: Dehir)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hat + 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Intimrészek - Szilágyi János és Frenkl András beszélgetős műsora két órában
 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. március 7. vasárnap, Tamás napja van.
Az év 09. hete és 66. napja.
Holnap Zoltán napja lesz.

1608. Az erdélyi rendek Báthory Gábort fejedelemmé választották.


1664. I. Leopold Zrínyi Miklóst közelebb a törökök ellen teljesített hadjáratáért magasztalással árasztotta el. Így a pápa is, XIV. Lajos király 10000 tallért küldött neki. De Montecuccoli még is ócsárolta őt.


Heltai Jenő: Március

A Rózsadombon már tavasz van,
Dőlnek az édes jó szagok,
Az új madár a régi ágon
Nem énekel még, csak dadog.

Próbálja szárnyát, csiripelget,
Kinéz a fészek peremén ,
Köröskörül hány friss rügyecske,
Hány új kukac, hány új remény!

Én, tollavesztett vén madár, ki
Átdideregtem a telet,
Talán utolszor ünnepellek:
Szervusz, te kedves kikelet!..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 307
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com