Újabb hangostankönyv készült az érettségihez

Beküldve ide: Látássérültek | 0

A Vakok és Gyengénlátók megyei egyesülete tavaly pályázatot nyert, melynek keretében a Kossuth-gimnázium és a Westsik Vilmos-középiskola közösségi szolgálatos diákjai és szaktanárai érettségi témaköröket olvastak fel az egyesület hangstúdiójában informatikából és társadalomismeretből.

© Illusztráció:laptop, mobil, marketing – Blog.hu – Az emelt szintű tételeket elsősorban látássérülteknek készítettük, de használhatják olvasási nehézségekkel küzdő tanulók is. A kiadványok elkészítése mellett a diákok részt vettek szemléletformáló előadásokon is, ahol megismerhették a látássérültek tanulási módszereit és az ezekhez használt speciális eszközöket – tájékoztatta a sajtót Nemes-Nagy Tünde. Az egyesület elnöke hozzátette: a hangostankönyv megtalálható a partner-középiskolákban, a megyei könyvtárban, valamint a Vakok általános iskolája és szakközépiskolájának könyvtárában. Az anyag nagybetűs síkírásban és Braille-formátumban is elérhető a www.vakegy.hu oldalon is.

 

Forrás:Szabolcs Online

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


4 + = tíz

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..