Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egyesülete: eddig négy feljelentés.

Beküldve ide: Látássérültek | 0

Kétszer a helyileg illetékes ügyészségen, kétszer az MVGYOSZ Felügyelő Bizottságánál (FB) jelentették fel az utóbbi hónapokban a Nagy Tünde által vezetett, nyíregyházi központú egyesületet.

A több tételből álló panaszok között szerepelt, hogy az egyesület állítólag jogellenesen tartja birtokában a szintén nyíregyházi központú Nyírségi Látássérültek Egyesülete tagjainak címeit, s azokra leveleket küld. Az illetékes ügyészséget azzal kereste meg a feljelentő, hogy a Nagy Tünde vezetésével működő egyesület elnökségének mandátuma lejárt. Nagy Tündének egyébként egy a szintén a helyi bíróságtól származó olyan jegyzőkönyv van a birtokában, mely szerint a bíróság tudomásul veszi az egyesület vezetése mandátumának meghosszabbítását. A legújabb kifogás, mely az MVGYOSZ felügyelő bizottságához érkezett azt sérelmezi, hogy Nagy Tündéék küldötteinek mandátuma állítólag lejárt. Nem jogosultak részt venni a 2010. évi országos küldöttgyűlésen. Az FB-hez írt levelek aláírója Jakab Sándorné, a Nyírségi Látássérültek Egyesületének elnöke. Hogy az ügyészségnél ki jelentette fel Nagy Tündééket, az hivatalosan nem tudható. Emlékezetes, egy tavalyi országos küldöttgyűlésen Jakabné által felolvasott szövegben az állt, hogy Nagy Tünde az MVGYOSZ ellen indított keresete mindenképp káros, akkor is, ha nyer, tudniillik azt a látszatot kelti, hogy a látássérültek között a békétlenség dívik. A felperes egyébként elveszítette a pert első fokon, nem jogerősen, mint egy korábbi bejegyzésben szerepel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


egy + 6 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..