Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Teremtés koronái - Csak arról ami a férfiakat érdekli

Hallgatók száma: 32

Válaszolt az NNK – nem náluk kell kérni a látássérült személyek előre sorolását

- 2021. április 30. 6:39 - 57 megtekintés

Dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke azzal a kéréssel fordult a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetőjéhez, hogy a látássérült személyek – tekintettel kiszolgáltatottságukra, illetve arra a tényre, hogy számukra gyakran csak a szociális távolságot megsértve lehet hatékonyan segítséget nyújtani, előnyt élvezhessenek a koronavírus elleni oltásra várakozók között. Nemrég érkezett meg az NNK jogi osztályának válasza, alább olvashatják a főbb pontokat.

Habár a látássérülés nem szolgáltat prioritás adására való okot az oltási sorrendben, az egyes személyek életkora vagy magas kockázatot jelentő egyéb alapbetegsége ilyennek minősülhet.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő heti frissítéssel továbbítja a háziorvosok részére a praxisban regisztráltak listáját. A háziorvosok a regisztráció szerint rendelkezésükre bocsátott lista, valamint a regisztrált személy kórtörténetének ismerete alapján tájékoztatják és hívják be, vagy a megfelelő oltópontra irányítják az érintetteket. Ebből következően a háziorvosnál kell jelezni, ha valaki – a lehetőségekhez mérten – a látássérülése miatt felmerülő további kockázatok csökkentése céljából előrébb szeretne kerülni az oltási sorban.

További előnyt jelenthet, ha használjuk az eeszt.gov.hu  oldalon elérhető időpontfoglaló felületet, amelynek segítségével – a szabad időpontok függvényében – a háziorvos bevonása nélkül, akár már másnap felvehetjük az oltásunkat. Azonban mivel a felület akadálymentesítését még nem fejezték be, még a képernyőolvasót használó haladó felhasználóknak is azt javasolják, hogy vegyék igénybe egy látó személy segítségét. Az elektronikus időpontfoglaló adatlap első oldalán egy úgynevezett captcha kódot is meg kell adni, ennek megoldásához a Firefox és a Google Chrome böngészőben egyaránt futtatható Rumola bővítmény használata javasolt. Az EESZT oldal akadálymentesítése a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) tájékoztatása szerint jelenleg is folyamatban van.

Az időpontfoglaló felületet mindenki csak saját felelősségére használhatja. A kérdéses weboldalon a TAJ számunk és a születési dátumunk megadását követően tudunk helyszínt választani, majd jelentkezni a szabad időpontok egyikére. A felület azonban nem enged választani a vakcinák között, így akinek egészségügyi okokból nem mindegy, milyen oltást kap, annak a rendes eljárást, a sorban állást kell választania.

E cikk írásának pillanatában csak a kínai Sinopharm vakcina beadására lehet időpontot foglalni, hogy ez a kör a későbbiekben bővül-e, jelenleg nem ismert.

Amennyiben az űrlap kitöltése során további segítségre van szükségük, forduljanak bizalommal az Informatika a Látássérültekért Alapítvány ügyfélszolgálatához. (Velegi Dorottya – MVGYOSZ. jogi munkatárs)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


- öt = 4

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

 

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. május 14. péntek, Bonifác napja van.
Az év 19. hete és 134. napja.
Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.

1514. Dózsa vezérlet alatt már 40000 keresztes volt együtt, s mivel ezek raboltak és gyilkoltak, a had további szaporítása törvényileg megtiltatott.


1794. Az ezen a napon Piskolton (Bihar megye) kelt anonim röpirat felszólítja a megyéket, hogy szövetkezzenek az ausztriai ház uralmának megdöntésére.


Rákos Sándor: Aranyeső

Borús egek alatt, fagyosszentek csípős szelében,
lombok sötétjén az aranyeső füstje fölizzik.
Mennyi ragyogás! Aszkétikusan visszafogott
színek zenéjében micsoda szólam!
Üveghomályú téli reggeleken
mosoly reflektora süt így a nők szeméből.
Ragyogj, ragyogj szép tavaszi virágom, ragyogj csak!
Ragyogj túl a kerten, a sárrá omló utak borúján!
Nagy tanulság a te elszánt ragyogásod,
kivált nekem -
régóta fény nélkül didergek!

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 308
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com