Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Napi Evangélium - István atya rovata

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Védőfelszereléseket kaptak a fogorvosok és a Refomix munkatársai Debrecenben
- 2020. április 30. 20:06 - 60 megtekintés

Széles Diána alpolgármester szerint a védekezés első fázisa véget ért, de továbbra is fokozottan ügyelni kell az egészségügyi szabályozások betartására.

A fogorvosoknak a koronavírus-járványtól függetlenül kötelező viselni a szájmaszkot és a gumikesztyűt a munkájuk során. A pandémia miatt azonban ők is nehezen jutottak hozzá a megfelelő védőfelszereléshez az elmúlt időszakban.

Éppen ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy csaknem ötven, a sürgősségi ellátásban részt vevő fogorvosnak biztosítanak maszkot, kesztyűt, arcpajzsot és fertőtlenítőszereket.

– Olyan 6-7 hete borzasztó nehéz volt, se kesztyű, se maszk, se fertőtlenítőszer, nem lehetett kapni a fogászati boltokban sem. Most már lehet egy-két helyen kapni, de ez nagyon nagy segítség számunkra, ez a kis kiegészítés, amit kaptunk, hogy folyamatos legyen a betegellátásunk – mondta dr. Ferenczi Gábor fogszakorvos.

A város az elmúlt hat hétben csaknem 60 millió forintot fordított védőfelszerelések beszerzésére, 40 millió forintot pedig az idősotthonok védelmére. Az egészségügyi és a szociális intézményekben dolgozók mellett a hajléktalanellátással foglalkozó Refomix Kft. munkatársai is kaptak védőeszközöket.

Széles Diána alpolgármester azt mondta: a védekezés első fázisa véget ért, és a jövő héttől enyhülnek a korlátozások, de továbbra is az a cél, hogy megfékezzék a vírus terjedését.

– Eddig az volt a lényeg, hogy mindenki maradjon otthon, és a kontaktolások megszűnjenek, most viszont a kormány úgy döntött, hogy hétfőtől teljesen más irányba viszi a vidéki városok védekezését, így Debrecenét is. Most pedig már arra kell nagyon figyelnünk, hogy a kontaktolás minősége milyen, tehát az, hogy megfelelően védekezzünk és ezzel segítsük embertársainkat – hangsúlyozta az alpolgármester.

A következő hetekben a tervek szerint a gyermek- és a háziorvosok kapnak majd védőfelszereléseket. A maszkok és a pajzsok előállításában több városi intézmény, például az Agóra Tudományos Élményközpont és a Modem munkatársai is segítenek.

(Forrás: Dehir.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


nyolc - = 1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 10. péntek, Amália napja van.
Az év 28. hete és 192. napja.
Holnap Nóra, Lili napja lesz.

1290. IV. László halála. A király a körösszegi vár mellett, sátrában Árbócz, kit a kúnok községe megbízott, meggyilkoltatott, és a csanádi székesegyházban eltemettetett.


1946. A budapesti Győrffy István Kollégium évzáró ünnepélyén a köztársasági elnök és a kormány több tagjának jelenlétében a Kollégium vezetősége bejelenti a Népi Kollégiumokat Építő Mozgalom elindítását.


Rónay György: Nyári zenekar

"Eredben ellankad a vér, a nap
sziszegve csap le rád.
Ó, zengő sugarak! a sejtjeidben
meglapul a világ,
csattan a víz és sárgán bugyborognak
a nyári trombiták..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com